Øregaard Museum

Øregaard Museum

Axel Salto
Søndag den 24. februar 2019 kl. 13.00

På Øregaard Museum er forberedelserne til den kommende udstilling om den verdensberømte danske kunstner Axel Salto (1889-1961) i fuld gang.

Stentøjsmesteren
Salto var en af det 20. århundredes vigtigste udøvere indenfor keramisk kunst. Inden han kastede sig over keramikken, var han blevet uddannet maler og grafiker på Kunstakademiet i København. I 1910’erne var han en samlende kraft i det modernistiske gennembrud i dansk kunst, bl.a. som medstifter og redaktør af tidsskriftet Klingen. I begyndelsen af 1920’erne udfoldede han sit billedkunstneriske virke sammen med sine kolleger og venner Karl Larsen, Svend Johansen og Vilhelm Lundstrøm i gruppen De 4.

Men Bing & Grøndals forberedelser til den internationale kunstindustrielle udstilling i Paris i 1925 fik Salto engageret i at arbejde med formgivning i ler. I første omgang var det porcelænsler, han arbejdede med, men fra slutningen af 1920’erne blev stentøj hans materiale. Han bearbejdede stentøjet på nye og ukonventionelle måder og bragte, som en af de første, modernistiske idéer ind i det keramiske fag. I dag er Salto særlig kendt for sit originale arbejde med former og glasurer i den riflede, den knoppede og den spirende stil, som er blevet ikonisk for hans stentøj.

Salto på Øregaard
Øregaard Museums udstilling vil fokusere på Saltos keramik og inddrage skitser og andet materiale, som kan være relevant for at forstå hans formsprog og motiver. Så ligger du inde med arbejder af Axel Salto, uanset materiale, er du derfor meget velkommen til at kontakte museet på oremus@gentofte.dk eller tlf. 39985790. Alle henvendelser og oplysninger vil blive behandlet fortroligt af museets personale.

Salto-udstillingen vil blive vist i foråret 2019 og tilrettelægges i samarbejde med CLAY – Keramikmuseum Danmark. Projektet knytter sig til Øregaard Museums arbejde med museets egen samling, hvori kunstnere fra gruppen De 4 er repræsenteret. Museet hører derfor også gerne fra borgere, som ejer værker af Karl Larsen, Svend Johansen og Vilhelm Lundstrøm.

  

Mødested:             Ørehøj Allé 2, 2900 Hellerup
Mødetidspunkt:     Kl. 12.45
Varighed:              1 time
Rundviser:            Guide fra museet
Pris:                      Medl./gæst kr. 100,-/120,-
Tilmelding:            Senest 15. februar 2019
Hjemmeside:        www.oregaard.dk

Tilmelding:           freddy.vanlose@gmail.com eller telefon 40 15 45 95