Standardside

Roskilde Museum

Rock og pop på Museum
RAGNAROCK
Lørdag den 25. maj 2019
kl. 11.00 

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur er et nyt nationalt, kulturhistorisk samtidsmuseum med fokus på musik og ungdomskultur.  Museet formidler ungdomskulturens udvikling – fortalt gennem rockens og poppens lyd, billeder og symboler. Det handler om, hvordan unge med musikken har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem fx nye danseformer, forbrug, politiske holdninger, stiludtryk, brug af musikafspillere og nye teknologier – og meget mere. Det handler om os, når vi lytter til musik, danser, kæmper, skaber og dyrker idoler. 

Ungdommen har siden 1950’erne udtrykt sig gennem rock- og popmusikken i dens mange afskygninger. Musikken er en af de stærkeste kulturelle bevægelser i det 20. og 21. århundrede, og det er den bevægelse, RAGNAROCK formidler og dokumenterer. Museet er en kalejdoskopisk rejse gennem temaer, som engagerer, aktiverer og giver sved på panden.

EKSTRA

Efter besøget, vil det være muligt at aflægge Musicon Kunstfestival et besøg, der ligger lige i forlængelse af museet.

Her er det 65 udstillende kunstnere, der omdanner MUSICONs største betonhal til en mangfoldighed af værker indenfor  maleri, keramik, foto, skulptur og installation.

Se mere på http://www.kunstpaamusicon.dk/2019-festival.html

Mødested:              Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Mødetid                  Kl. 10.45
Varighed:               1 time
Rundviser:             Guide fra Museet
Pris:                       Medl./gæst kr. 130,-/150,-
Tilmelding:             Senest 18. maj 2019
Hjemmeside:          http://museumragnarock.dk/

 Tilmelding:             freddy.vanlose@gmail.com  eller telefon 40 15 45 95